Ce așteptări au clientele de la un make-up artist?

În 5 ani am reușit să strâng suficiente informații despre ce așteptări au clientele atunci când plătesc pentru un serviciu profesional de machiaj. Pe lângă faptul că doresc să arate precum vedetele din pozele cu care vin, doresc să plătească și bani putini. Iar dacă s-ar putea ca machiajul să reziste și a doua zi la ciorba de potroace, iar genele să le dea jos peste o săptămână , totul ar fi ideal.

Choose a JOB you LOVE and you will NEVER work a day in your LIFE!

 

PREȚUL SĂ FIE CÂT MAI MIC

Cu cât prețul este mai mare asta nu înseamnă că machiajul este unul mai profesional și mai rezistent. Testează piața și caută cele mai bune recenzii, iar după părerea mea cele mai bune recenzii le găsești prin recomandari. Nu de multe ori am primit telefoane – Buna, sunt Ana, te sun din partea Mariei,ai machiat-o acum 3 ani cand a fost mireasă. – Tu oricum nu mai ști despre cine este vorba, dar faptul că a tinut minte machiajul și ca după atâta timp a apelat la tine , este cea mai bună recomandare pe care o poate avea un make-up artist.
TIPS- unele fete nu adaugă și genele în prețul machiajului, așa că mai bine întrebați dacă pretul cuprinde și genele.

DEPLASAREA LA DOMICILIU

Multe cliente se așteaptă ca deplasarea la domiciliul lor să intre în prețul machiajului, iar când ceri bani de taxi se mai gândesc dacă te vor sau nu. Ceea ce nu știu clientele este că, atunci când mergi pentru o singură persoană la domiciliul acesteia, tu ca make-up artist pierzi cel putin încă o clientă.

534025013f0ef

STILIZAREA SPRÂNCENELOR

Foarte important! – Aceste proceduri nu intră în machiajul profesional, mai ales pentru că pe zonele proaspăt epilate cu ceară, cum ar fi mustața, nu mai aderă fondul de ten. Pentru pensat și epilat mustața programează-te cu cel mult o săptămână înaintea nunții!

CURĂȚENIA PRODUSELOR

Chiar dacă pe moment credem că nu se uită nimeni dacă avem pensulele curate sau dezinfectate, majoritatea clientelor cam la asta se uita prima dată. Cum sunt compartimentate produsele, cât de curate sunt pensulele pentru ca indiferent de prețul pe care îl plătește, clienta nu acceptă să fie machiată cu pensule murdare.

PRODUSE PROFESIONALE

Cea mai comună întrebare este – Ce produse folosești? – Clientele pun întrebarea asta chiar dacă majoritatea nu știu care sunt brandurile profesionale sau ce face diferența între un brand drugstore si unul profesional. Dacă un machiaj costă 60 de lei poți fi sigură că nu vei fi machiată cu produse de calitate sau profesionale. Produsele profesionale și cele HD pentru ședințele foto sunt scumpe. Un machiaj de calitate nu va costa niciodată așa puțin.

REZISTENȚA MACHIAJULUI ȘI PRODUSELE WATERPROOF

Cea mai întâlnită cerință – rujul să reziste 24 h! Ceea ce nu înțeleg clientele este că,  responsabilitatea le aparține dacă se căsătoresc în mijlocul verii și se pupa cu toți cei 300 de invitați. Rezistența machiajului este testată la o activitate medie, mai mult de 8 ore nu poate rezista un ruj fără a fi reaplicat.

Voi ce așteptări aveți de la un make-up artist?

LOVE,

Laura

0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.