Rujul mat – între mit și realitate 

Toamna aceasta se poartă rujurile mate ce transmit atitudini puternice. Cu siguranţă când spui ruj de buze mat îţi vin în minte cuvinte că „buze uscate” şi „aspect tern”, dar acum există o nouă generaţie de rujuri mate cu textura cremoasa care te vor face să te îndrăgosteşti de ele. Buzele tale se vor simţi hidratate şi sănătoase purtând culori puternice şi rezistente.
De multe ori aud persoanele din jurul meu spunând nu folosesc rujuri mate lichide pentru i se usucă foarte tare buzele şi i se crapă .

14729178_1100889096653326_600730014086314775_nFoto: INGLOT Sweden

Dar intebarea mea este? Ce faceţi voi pentru buzele voastre înainte de aplicarea oricărui ruj? Oare nu suntem noi, femeile, vinovate buzele noastre nu au un aspect sănătos? Oare de ce ne axam pe creme de ochi, de faţă, de corp şi uităm şi buzele necesită o îngrijire specială?

Exfoliază buzele

Texturile rujului mat tind evidenţieze toate defectele buzelor, astfel, este important pregăteşti buzele, făcându-le delicate şi netede. Exfoliază buzele pentru a scapă de pielea crăpată, încât creezi buze delicate, pe care machiajul arate strălucitor şi frumos.

Tips: Poţi pregăti acasă un tratament de exfoliere: amestecă puţin zahăr cu ulei de măsline şi miere şi masează buzele cu acesta pentru vreo două minute, apoi clăteşte; buzele tale vor fi delicate şi netede.

Hidratează buzele

Pentru a păstra proaspăt aspectul mat, asigurate îţi hidratezi buzele înainte de a aplică rujul.

Tips: Poţi hidrata buzele folosind balsamul de buze preferat sau aplicând puţin ulei de argan, de cocos sau de migdale dulci, astfel, le pregăteşti pentru un machiaj mat sofisticat şi elegant.

Sau poţi folosi un balsam de buze pe bază de Vitamina E, ulei de argan si unt de shea, pe care il poți găsi aici. Este preferatul meu.
details-02_5
Evidenţiază culoarea

Dacă vrei obţii o culoare mata adevărată, aplică un corector pe buze înainte de a aplică culoarea. Fie alegi un roşu luminos, roz strălucitor sau natural mat, corectarea lor mai întâi te va ajută obţii un rezultat minunat! Recomandarea mea o gaăsești aici.

Foloseşte creionul de buze

Aplică un creion de buze pe toată suprafaţă buzelor înainte de a aplică rujul mat. Folosirea unui creion te va ajută obţii un rezultat curat, neted şi frumos. Cosmeticienii profesionişti îl folosesc tot timpul. Caută un creion în aceeaşi nuanţă cu rujul, creionând buzele, apoi umplându-le. Astfel vei crea o baza pentru rujul tău mat, culoarea va arata mai bogată şi mai intensă. Creionul va ajuta la rezistenţă rujului.

Evită frecarea

Nu freca buzele între ele când aplici rujul mat, pentru texturile mate nu au acelaşi efect şi luciul de buze. Mai degrabă, foloseşte o pensula pentru buze pentru a împrăştia produsul pe buze, dacă vrei mai multă precizie. Foloseşte o pensula sintetică, asigurate acoperi fiecare colţişor al buzelor pentru un rezultat elegant şi profesional.

Mare atenţie la al doilea strat!

Dacă vrei o culoare dureze mai mult, atunci, după ce aplici rujul, tamponează buzele cu un şerveţel şi reaplica rujul. Acest sfat te va ajută adaugi intensitate culorii şi vei fi uimită cât de mult va dura rujul pe buze. Tamponarea buzelor cu un şerveţel sau cu o bucăţică de hârtie te va ajută eviţi aspectul foarte uscat.

Ce rujuri mate îmi plac:

Boys ‘n Berrys – le găsiți aici
ruj-lichid-boys-and-039-n-berries-575198089fa80953-bnb-all-day-matte-nuante-noi-swatchescolaj ruj-lichid-boys-and-039-n-berries-e1dc62b44b002417-ruj-lichid-boys-and-039-n-berries-66f060457a0ff5c8-bnb-all-day-matte-swatchescolaj
Inglot HD Lip Tint Matte – le gasiti aici
14702271_1101461959929373_8198408733355633596_n
Sleek Matte Me – le găsiți aici
blogger-image-1073951077

Puteți vedea toată colecția rujurilor mate de la Sleek în filmulețele de mai jos

Voi cum hidrataţi buzele înainte de a purta un ruj mat?

LOVE,

LAURA

0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.